Paul is gefascineerd door het verhaal en de muziek van de Matthäus-Passion, het lijden van Christus. Het bekende muziekstuk is door Paul in beeld gebracht met medewerking van het koor Markant, het orkest Concerto Brabant en solisten o.l.v. Bernhard Touwen.

De verbindende teksten zijn geschrevenen door Conny Leijten en vormen afwisselend de verbinding met de gezongen tekst.

Paul heeft samen met een aantal leden van Videofilmclub OASE de film opgenomen, een leerzaam verenigingsproject, waarbinnen goede samenwerking heeft bijgedragen aan het ontstaan van een mooie film.

Paul wil met zijn project een grote groep scholieren benaderen om het indrukwekkende verhaal van het lijden van Christus in een modern jasje te plaatsen voor 7 klassen 2de-jaarsleerlingen van HAVO en VWO. De kinderen krijgen daarna de opdracht om ook een verhaal over het lijden van de mens te schrijven uit hun eigen omgeving uit deze tijd en dit op te nemen met hun smartphone.

Deze beelden worden daarna beoordeeld op originaliteit, verhaal en gebruikte filmtechnieken.

Deze mooie film is beloond met de 2e prijs op de BFM en heeft een nominatie voor de nationale wedstrijd van de NOVA in de wacht gesleept.

 

Op vrijdag 16 februari is de film "Verraad" officieel in première gegaan.

Het was een zeer geslaagde avond, waarbij de hoofdrolspelers ook aanwezig waren. Er was veel lof voor het productieteam. En terecht: het is een mooie productie geworden die op 8 april strijd voor een nominatie voor het landelijk amateurfilmfestival.

Op zaterdag 4 november gingen we met de cursisten van de Basiscursus "Filmen en Monteren" de natuur in voor de praktijkopdracht: een korte natuurfilm.

Mede dankzij het mooie weer was dit een geslaagde dag en hebben de cursisten prachtige opnamen kunnen maken. We zijn benieuwd naar het resultaat.


Op donderdag 25 januari 2018 streden 8 films voor een nominatie op de Brabantse Film Manifestatie. We zijn trots dat twee films deze nominatie in de wacht hebben weten te slepen: "In vinyl gesneden" van Theo Hooymans, Jo Verbruggen en Henri Schuurmanss  en "Verraad" van Paul Luiten, Bert van Berlo, Eef Ebing, Emily Koppenrade, Hans van Hest, Henk van Oss, Henri Schuurmans, Theo Hooymans en Trudy van de Flier.

Donderdag 19 oktober gaf Bert Nieboer een lezing over geluid bij de film en dan met name de film zo ruisarm mogelijk te maken.

Het was, voor de gevorderde, een heel interessante avond met veel tips, voor anderen een hele kluit.

Er valt nog veel te leren.