Uitslag en impressie BFM 2024

Op 21 april is de jaarlijkse Brabantse Filmmanifestatie gehouden in Oss. Dit is de regionale wedstrijd van de Brabantse videofilmclubs.
We hebben genoten van 18 prachtige films van de beste Brabantse Niet-Professionele filmers.Poster BFM2024De organisatie was in handen van Videofilmclub OASE.

De winnaars zijn:

1e prijs

Bernard H. Koolman

Jolanda van Grinsven

2e prijs

Verbeelding

Jan van Loon

3e prijs

Nevenverschijnsel

Tony Jacobs


De genomineerden voor het Nationale Festival voor de Niet-Professionele Film in november in Zeist zijn:

Bernard H. Koolman Jolanda van Grinsven
Verbeelding Jan van Loon
Nevenverschijnsel Tony Jacobs
Dans op Percussie Ton Lunenburg
Van Blijvende Waarde Cees Nielen

Klik hier voor de juryrapporten.

  

In memoriam: Henny Fransen

Henny werd lid van Videofilmclub OASE in januari 2023. We kennen Henny als een bevlogen filmmaker. We hebben voor het eerst met elkaar kennis gemaakt toen we Henny hadden uitgenodigd om te spreken over zijn enorme productie “Moord aan de Dijk”. Later zijn we gaan samenwerken aan andere producties van Henny.

Hij sloot zich aan bij de groep onder leiding van Mila voor het maken van de film “Nieuw leven voor de Maas”. Ook tijdens zijn ziekte heeft Henny vaak meegewerkt in het veld en met rake adviezen.

Op 26 april overleed Henny op veel te jonge leeftijd aan alvleesklierkanker. We verliezen hiermee een groot filmer.

Henny_Fransen.jpg


Deze amateurfilmers deinzen niet terug voor een groot publiek

Artikel uit het Brabants Dagblad dd 19 april 2024 door Jaap van der Doelen, foto van Jeroen Appels/Van Assendelft

 

OSS - In wijkcentrum de Hille in Oss vindt zondag 21 april de Brabantse Filmmanifestatie voor amateurfilmers plaats. Maar wat zijn amateurfilms eigenlijk, en waarom zouden die een breed publiek juist moeten boeien?

Voor de meeste kijkers betekenen reclamefilms in het beste geval een moment om wat drinken te pakken, en in het slechtste een bron van ergernis. Ossenaar Tini Schuurmans is echter zo gek van film, dat hij zelfs bewonderend naar de montage van reclames kijkt. ,,Die moeten in héél korte tijd een compleet verhaal veBD_20240419.jpgrtellen. Elk beeldje daarin heeft een functie, en zit er iets teveel in, moet het eruit”, weet de 63-jarige filmliefhebber. ,,Dat maakt het interessant om ze te bekijken.”

Niet-professionele filmers

De secretaris van Osse filmclub OASE analyseert de manier waarop reclamemakers dat doen graag, maar het soort films dat de leden ervan zelf maken is alles behalve commercieel. De Osse Amateur Smalfilm Enthousiasten maken documentaires, reportages, natuurfilms en zelfs korte speelfilms. En het woord ‘amateur’ in de naam die ze sinds hun oprichting in 1966 dragen, zegt niets over het niveau daarvan, zo beklemtoont Schuurmans. ,,Je kan eigenlijk beter zeggen niet-professionele filmers. De films hebben geen commerciële inslag.”

Zondag organiseren zij in wijkcentrum de Hille in Oss een festival waarbij mensen met dezelfde hobby uit heel Brabant meedingen om prijzen voor de beste film, en om nominaties voor het jaarlijkse Nova Film Festival in Zeist. Filmmakers bekijken er elkaars werk en vergroten hun netwerk. Want een film maak je ook als niet-professional niet alleen.

Valkuilen voor filmers

,,De eerste keer dat ik binnenstapte bij de filmclub dacht ik ‘wat doe ik hier?’”, verklapt penningmeester Mila Demmers. ,,Ik dacht dat ik al kon filmen. Later kom je erachter dat dat helemaal niet zo is. Je kent de aan- en uitknop op je camera, maar het is veel meer dan dat. Je moet je in de ogen van de kijker kunnen verplaatsen; hoe ziet die wat je vertellen wil?”

En omdat de verhalen die de niet-professionele filmers willen vertellen geen geld op hoeven te leveren, kunnen ze hun tijd ook in bijzondere projecten steken. Die kunnen voor veel mensen interessant zijn, of ze nu commercieel rendabel zijn of niet. Vorig jaar overleden clublid Theo Hooymans werkte bijvoorbeeld jarenlang aan de restauratie van een klassieke auto. ,,Hij was zelf ook autohersteller van beroep. Maar dit was een hobbyproject van hem samen met zijn broer. Ze hebben er 25 jaar over gedaan, en dat hele proces gefilmd”, vertelt Tini.

,,Dat hij er zoveel van wist was ook meteen zijn valkuil”, herinnert de secretaris zich. ,,Hij wilde heel uitgebreid laten zien hoe dat proces verliep. Terwijl je als publiek, wanneer je iemand drie klappen ziet geven om wat uit te deuken, wel gelooft dat het er in totaal een stuk of twintig geweest zijn. We hebben hem met tips voor de montage kunnen helpen de film voor een groter publiek interessant te maken. En dat heeft een heel mooi resultaat opgeleverd.”

Spiegelen

Ook in technieken wat betreft montage maken de leden elkaar wegwijs. Zo maakte de club een film over de Osse struikelstenen met behulp van een greenscreen; groen doek waarin een ander beeld te monteren is. ,,Daarvoor stond iemand van rechts naar links. Vervolgens vonden we de perfecte achtergrond, maar die liep van links naar rechts”, aldus voorzitter Henri. ,,Gelukkig heb je de mogelijkheid om zo’n beeld te spiegelen. Dan staat die persoon ineens perfect in de achtergrond.”

,,Tenzij diegene tekst op zijn shirt heeft staan”, vult Tini aan, met een bulderende lach vol herkenning van alledrie als gevolg.

Bevlogen mensen langs de Maas

Videofilmclub OASE is al enkele maanden langs de Maas aan het filmen. Hierbij een scan uit het maandblad van Landschapsbeheer en IVN. Cameraploeg van OASE aan het werk!

 Scan maandblad Landschapsbeheer en IVN

In memoriam Wim de Bruijn

"Zo moet het zijn, Alles is Goed, Er is niets meer wat moet"

foto_wim.jpgWim is de oprichter van de Osse Amateur Smalfilm Enthousiasten (OASE) zoals onze filmclub in 1966 heette. Wim heeft met name in het smalfilm-tijdperk van de club meegewerkt aan een groot aantal films. Vele ideeen van de films kwamen van Wim.

Hij is altijd erg betrokken geweest bij het welzijn van de filmclub. Zijn inbreng in de vergadering was altijd groot en positief.

Zijn ziekte was een schok voor ons, zijn ovelijden laat ons achter met een groot verlies. We zullen Wim's inbreng erg missen.

Voor het 50-jarig jubileum is Wim uitvoerig geinterviewd. Kijk hier naar de reportage van het 50-jarig jubileum met het interview van WIm.

 

 

Uitzending Omroep Walraven: Hobby of Passie filmclub Oase

Op 30 mei zond Omroep Wlaraven een interview uit met Emily, Mila en Henri, Met op de achtergrond beelden uit diverse natuurfilms die o.a Mila en Emily hebben gemaakt. 

In memorium Theo Hooymans

Foto_Theo.jpg

"Belangrijk niet alleen is de weg die je gaat, maar ook het spoor dat je achterlaat."

Theo was een zeer bevlogen clublid vanaf de begindagen van onze filmclub. Hij was de meest gevraagde cameraman en maakte steevast de prachtigste beelden.

Hij was een trouw bezoeker van de clubavonden, zelfs toen zijn mobiliteit erg afnam. Zijn inbreng was groot.

Zijn laatste project was het filmen van de restauratie van een MG A 1600 Roadster uit 1962, een project dat een periode beslaat tussen 1985 en 2009. Een film die uitermate geschikt is voor het Mottofestival met als thema "Auto". Helaas is door Corona dit festival al enige jaren niet meer gehouden, maar staat het wel op de agenda voor 2023. We zullen de film posthuum aanmelden en Theo de eer geven die hij verdient voor deze film.

Theo overleed op 3 juni 2023.
We wensen Truus en de kinderen zeer veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Zeer geslaagde BFM met 5 nominaties

Op 16 april organiseerde Videofilmclub OASE de Barabntse Filmmanifestatie.

Het publiek heeft genoten van de 14 beste Brabantse Niet-Professionele films. Van deze 14 zijn er 5 genomineerd voor deelname aan het Nationaal Filmfestival op 11 en 12 november in Zeist, waaronder een film van onze eigen Mila Demmers, Emily Koppenrade, Bert van Berlo en Kees Timmer:

Sine Tempore

Tony Jacobs

Dynamisch beekdal "de Aa"

Leo van de Veerdonk

BE FREE

Henny van der Burgt en
Jan Verburgh

Plas-Dras: de perfecte combinatie

Mila Demmers, Emily Koppenrade,
Bert van Berlo en Kees Timmer

In de voetsporen van Pieter de Hoogh

Ruud Scheidel

Bekijk de volledige uitslag en juryrapporten op: BFM 2023 Uitslag en juryrapporten

Voor een filmische impressie danken we Henk van Oss:

Regenlaarzen en statief standaard in de achterbak

 Bron: https://www.bd.nl/oss/mila-demmers-houdt-zich-bezig-met-natuurfotografie-regenlaarzen-en-statief-standaard-in-de-achterbak~af7ffecc/

 MilaDB1.jpg

Amateurfilmer Mila Demmers in de polder in Herpen. © Van Assendelft Fotografie

Mila Demmers houdt zich bezig met natuurvideografie: ‘Regenlaarzen en statief standaard in de achterbak’

OSS - Maar liefst veertien genomineerde (korte) films, documentaires en zelfs één videoclip zijn te zien tijdens de Brabantse Film Manifestatie. Deze wedstrijd van en voor videofilmclubs is zondag 16 april in wijkcentrum De Hille in Oss.

Mari van Rossem 12-04-23, 10:33 Bron: BD

Jazeker, ze krijgt met manlief weleens mot over die zooi in de achterbak van hun gezinsauto. Gespeelde onvrede, dat gelukkig wel. ,,Standaard bewaar ik er mijn regenlaarzen en statief. Voor het geval ik onverwachts met mijn Sony HXR NX 100-camera, drone of Go Pro op pad moet”, bekent amateur-videofilmer Mila Demmers lachend. De 52-jarige Osse, die in 2013 startte met het filmen van bruiloften en partijen en zich zowat gelijktijdig aanmeldde bij de Osse Amateur Smalfilm Enthousiasten (‘kortweg Oase’), richt zich de laatste vijf jaar op natuurvideografie.

Niet alles groeit, bloeit en leeft als jíj wilt filmen

Mila Demmers , Niet-professioneel filmer

Eigenlijk wel logisch dus dat ze met de natuur als gefilmde protagonist te bewonderen is tijdens de jaarlijkse Brabantse Film Manifestatie. Deze wedstrijd van en voor videofilmclubs is zondag 16 april in wijkcentrum De Hille in Oss. Daar dingt Mila, met dank aan behulpzame clubgenoten, niet met één maar zelfs met twee inzendingen mee naar de hoogste tree van het cinematografische ereschavot.

Heel wat uurtjes

,,Korte of wat langere films kun je niet in je eentje draaien. Want filmend óók nog ‘n reflectiescherm vasthouden en tegelijk het geluid regelen, nee, da’s onmogelijk”, stelt de Osse ‘niet-professionele filmer’ die voor haar natuurbijdragen Plas-Dras: de perfecte combinatie en Duinen, Heide en Vennen tussen twee rivieren meermalen haar laarzen ongepland aanschoot. ,,Niet alles groeit, bloeit en leeft op díe momenten dat jij wilt filmen. Neem de levendbarende hagedis in m’n natuurfilm: die op camera vangen kostte me heel wat uurtjes.”

Lees verder onder de foto

 MilaDB2.jpg

Amateurfilmer Mila Demmers in de polder in Herpen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

De gebroeders Henri (72) en Tini (62) Schuurmans zijn namens de OASE medeorganisatoren van het videofilmfestival dat onder auspiciën van de provinciale koepel NB’80 wordt gehouden. ,,Onze club bestaat sinds 1966 en had ten tijde van de 8-millimeterfilm zo’n dertig leden. Inmiddels telt de club nog zeventien leden en zijn we desondanks een van de grotere verenigingen van Brabant”, weet Henri.

,,Wat de filmers tegenwoordig maken, is op geen enkele manier te vergelijken met de jaren van smalfilm, celluloid, bandrecorders en projectors”, weet hij. ,,Hoe dan ook blíjft het monteren nobel handwerk. Tijdrovend ook. Waar opnames soms wel een jaar of nog langer in beslag nemen, zit je vaak ’n hele avond voor een paar secondes te monteren. En soms moet je, net zoals Mila ervoer, geschoten beelden weggooien als die tóch niet passen binnen je gedroomde eindresultaat. Da’s inderdaad een gevalletje kill your darlings. Bij de eindmontage kun je blind worden voor je eigen kwaliteit.”

27 minuten dynamisch Aa-Beekdal

De Berlicumse videofilmmakers van Shot’71 zijn samen met hun concullega’s van het Roosendaalse ESRA grootleverancier bij de grande finale. Vijf genomineerde bijdragen van maximaal een half uur komen uit ‘Balkom’ en ommelanden. Met onder meer 27 minuten dynamisch Aa-Beekdal, maar ook zeven minuten Herman in het Beierse Ruhpolding, vier minuten klimmen op water met een kabelbaan en eveneens vier minuten stille nalatenschap van een Duitse magneetzweeftrein.

Voor de enige videoclip - Be Free - is de 80-jarige Henny van der Burgt van Shot’71 verantwoordelijk. ,,Vooropgesteld: we zijn met bijna vijftig leden in tegenstelling tot andere clubs juist aan het groeien. Filmen leeft hier! Dit muziekfilmpje maakte ik samen met Jan Verburgh. Centraal staat een herschreven Grieks liedje dat een koor opnam in een professionele studio. Wij schoten de beelden in een soort park bij een alleenstaande boer in Erp. Eén dag filmen betekende avondenlang monteren. Ons allereerste clipje óóit.”

Regenlaarzen en statief standaard in de achterbak

 

Regenlaarzen_en_statief_standaard_in_de_achterbak.jpg

Van  de hand van journalist Mari van Rossem is op 12 april dit artikel op de kunstpagina van het Brabants Dagblad geplaats. De aanleiding van het artikel is de Brabants Film manifestatie op 16 april in de Hille. 

Voor het artikel is Mila uitvoerig geinterviewd.

Een mooie reclame voor het festival en Videofilmclub OASE.

Of lees het artikel online: 
https://www.bd.nl/oss/mila-demmers-houdt-zich-bezig-met-natuurfotografie-regenlaarzen-en-statief-standaard-in-de-achterbak~af7ffecc/

Brabantse Filmmanfestatie (BFM) op 21 april in Oss

Op 21 april zal de jaarlijkse Brabantse Filmmanifestatie worden gehouden. Dit is de regionale wedstrijd van de Brabantse videofilmclubs.logo nb80

Vele prachtige films zijn via lokale clubwedstrijden toegelaten tot deze manifestatie en dingen mee naar een nominatie om aan het Nationale Festival voor de Niet-Professionele Film in september in Zeist mee te mogen doen.

De toegangsprijs is € 5,00 per persoon voor de hele dag inclusief uitgebreid programmaboekje. U kunt een lunch reserveren voor € 12,50 per persoon.
Wij verzoeken u om de toegang en lunch te reserveren via Bestellen kaarten en lunchbonnen. U betaalt de toegangskaarten en lunchbonnen aan de zaal, u kunt daar niet pinnen.

Het festival wordt gehouden op zondag 21 april vanaf 10:00 uur in Wijkcentrum De Hille aan de Looveltlaan 25 in Oss . Er is voldoende parkeerplaats in de directe omgeving van het wijkcentrum. Met openbaar vervoer is het gebouw iets lastiger te bereiken. Vanaf het station Oss-West is het ongeveer 12 minuten lopen.

De organisatie van dit festival is in handen van Videofilmclub OASE uit Oss.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46616257

 

Beste OASE film van 2022

Op 15 december streden 3 films om de titel Beste OASE film van 2022:

 • Duinen, Heide & Vennen tussen twee rivierenWinnaarClubwedstrijd2022_edited.jpg
  (Mila Demmers, Emily Koppenrade en Bert van Berlo)
 • Herfst Kaathoven
  (Trudy van der Flier)
 • Herfstwandeling bij de Plasmolen
  (Trudy van der Flier)

Het publiek, de leden van Videofilmclub OASE, heeft de winnaar aangewezen.

De winnaar is Duinen, Heide & Vennen tussen twee rivieren, een film van Mila Demmers, Emily Koppenrade en Bert van Berlo.

Deze films zijn ook gejureerd door 3 NOVA-geaccordeerde juryleden: Leo Dekkers, Dion Stoot en Tony Jacobs. Deze jury heeft ook de film "Duinen, Heide & Vennen tussen twee rivieren" aangewezen als winnaar en een nominatie voor de Brabantse Filmmanifestatie (BFM) toegekend.

Mila, Emily en Bert, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

OASE in geslaagde kookworkshop

Op 15 oktober hebben we genoten van een fantastische kookworkshop, georganiseerd door Paul en Emily, samen met Paul's dochter Sara en zoon Teun. Hartelijk dank voor de geweldige organisatie.

Hierbij een impressie:

 

 • 1eaacd72-cfa0-4627-8160-f28278322b3b.jpeg
 • 3c2374bb-5dc0-420a-bb6e-7284349bd126.jpeg
 • 5a64e523-d5f2-4e10-ae30-af9bc93a681c.jpeg
 • 6f9c1ee8-9c5a-405d-a6ed-71a17112ab08.jpeg
 • 08b01e2d-c82b-4d54-b5cd-09a51ff71026.jpeg
 • 12b716f0-dc80-41de-97af-1a8478b21084.jpeg
 • 28fb710d-ea33-40a1-a864-cc1e880a8ab1.jpeg
 • 30cf839c-d090-486a-9be5-76abdfcbe5d6.jpeg
 • 87a177de-8911-4942-ab78-34b288cec683.jpeg
 • 574aeead-2e04-4c64-8287-4fc9ed24a314.jpeg
 • 760e5260-94a4-4226-98d9-789030e70a3c.jpeg
 • 8573d341-b5fd-4a76-96dc-491818b3a420.jpeg
 • 80105c66-a6a2-4018-9587-451540eaa7a3.jpeg
 • 546727c0-6301-4f60-a12b-4b62eadbf859.jpeg
 • afb2d6c3-2b46-4ebe-8856-b33569a2b16d.jpeg
 • b981b2f6-f309-4c5e-b96a-7c98747c2a85.jpeg
 • cb69dd16-8a46-4413-b846-280d1733d682.jpeg
 • e3a533d5-634a-4d24-97da-1af582ee6782.jpeg
 • e6ce1a49-b7c1-4b22-9bcf-4e6b5acf4220.jpeg
 • f89186e4-6fc1-4ec7-920e-59c6be684e57.jpeg

In memoriam Jan Wildenberg

jw2

We hebben Jan op 22 september nog op de clubavond mogen verwelkomen, een avond waarop hij het bijzonder naar zijn zin had en, zoals hij Emily vertelde, zou hij er de volgende keer zeker weer bij zijn.
Later kregen we te horen dat Jan Corona had waardoor hij benauwd werd. Na een val werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Hier viel hij, in het bijzijn van zijn dochter rustig in een slaap waaruit hij niet meer wakker werd.

Wij zullen de humor en de verhalen van Jan missen op onze clubavonden en de uitjes.
Jan was al sinds de begindagen lid van Videofilmclub OASE en heeft zich veel ingezet bij de diverse filmprojecten. Hij was een grote inspiratie en een bron van vele verhalen voor het maken van een film.

 Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Annie en hun kinderen die nu een moeilijke periode ingaan.

JW.jpg

NOVA Filmfestival - Jurynotitie "Ik ken hun namen"

De Stolpersteine komt weer in de aandacht en dat is goed ook. Hierdoor komen veel herinneringen boven over de joden in de 2e wereldoorlog die in Os werden vervolgd. Opvallend veel herinneringen door veel personen weer werden opgehaald.

Het onderwerp is zeer interessant met goed verstaanbare interviews, goed in het kader en die met een gedegen research de goede informatie geeft.

Aandachtspunt: de cameravoering is eenvoudige en de intro wat rommelige. De verschillende cameramensen hebben zo’n beetje ieder hun eigen opname systeem gehanteerd waardoor er meer stijlen te zien zijn. De film houdt niet altijd de aandacht van de kijker gevangen, zou dat door de lengte komen of door enige herhaling die te zien is. De film zelf kan niet genoeg gezien worden omdat tijd alles vervaagt.

Uitslag clubwedstrijd 2021

Op 16 december was de Clubwedstrijd van Videofilmclub OASE. De beste films van 2021 werden vertoond. 
De films zijn gejureerd door Arie Heerkens, Joop Neefs en Ruud Scheidel.

Dit is uitslag:

Plaats Filmtitel Maker(s)
1 Ik Ken Hun Namen
(herziene versie)
Videoclub OASE
1 Plas Dras deel 2 Mila Demmers
Emily Koppenrade
Bert van Berlo

Kees Timmer 
3 Land van Maas en Waal Trudy van der Flier

Deze films zijn genomineerd voor deelname aan de Brabantse Filmmanifestatie:

 • Ik ken hun namen
 • Land van Maas en Waal
 • Plas Dras 1
 • Plas Dras 2

 

Alle makers: van harte gefeliciteerd.

"Konijn wil Vliegen" krijgt nominatie voor het NOVA nationale filmfestival

De film "Konijn wil Vliegen" van Hans van Hest, Mila Demmers en Eef Ebing heeft op de Brabantse Filmmanifestatie de derde prijs prijs behaald en is genomineerd voor deelname aan het NOVA nationale filmfestival.

Deze verdienste komt toe aan de velen die hieraan hebben bijgedragen.
In het bijzonder aan Annet Teunissen die op de haar kenmerkende sprankelende manier haar rol speelde. Daarom is deze prijs postuum aan haar opdragen.

Hans, Mila en Eef van harte gefeliciteerd!


Het juryrapport:

Een kleuterleidster vertelt aan haar kinderen vanuit een sprookjesboek over een konijn dat wil vliegen. Daarbij worden de afbeeldingen uit dat boek tot bewegingen geanimeerd. Dit is een leuke en originele vondst.

De leidster laat de plaatjes steeds zien. En dat activeert de kinderen om de bewegingen ook te proberen. Dat levert een leuk schouwspel op. Zo wordt het boek filmisch tot leven gewekt middels eenvoudige animaties. Het voorlezen gebeurt met passie en er is een mooie interactie met de kinderen.

Het camerawerk is van goede kwaliteit. Dat geldt ook voor de belichting. De kinderen zie je vanuit meerdere standpunten. Bij de leidster is dat wat minder. De betrokkenheid van de kinderen wordt mooi in beeld gebracht. De animaties zijn knap uitgevoerd en de muziek is goed gekozen.

Het is een leuk idee om een kinderboek op een dergelijke wijze tot leven te brengen.

9789044827767 front

 

 

 

Uitslag en juryrapporten wedstrijd "Beste film van 2020"

Op donderdag 14 januari heeft Videofilmclub OASE online haar jaarwedstrijd "Beste film van 2020" gehouden.

De uitslag is:

1e prijs

Konijn wil vliegen

Hans van Hest, Eef Ebing, Mila Demmers

2e prijs

Bever in Loonse Waard waargenomen

Mila Demmers

3e prijs

Ochtendgroet

Trudy van der Flier

Deze drie films hebben ook de nominatie voor deelname aan de Brabantse Filmmanifestatie ontvangen.

Wat wordt de beste film van 2020?

 

 

Op donderdag 14 januari strijden 13 films om de titel "Beste film van 2020".

De films zijn vakkundig gejureerd door Jan Appels, Ruud Scheidel en Leo Dekkers. Voor de winnaar staat de trofee hier rechts te wachten. Wie gaat er met de prijs vandoor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De deelnemende films zijn:

 

Maker

Titel

Omschrijving

Hans van Hest

Konijn wil vliegen

Een geïllustreerd kinderboek wordt voorgelezen en de illustraties komen tot leven.

Henk van Oss, Bert v. Berlo

De oplossing

Het is 2020 en we worden opgescheept met het corona virus. We moeten zoveel mogelijk binnen blijven maar kunnen we ook nog genieten van de buitenlucht? Hoe lossen we dat op?

Trudy van der Flier

Ochtendgroet

Bergbeek in de vroege ochtend

Hans van Hest

Het Preventie Adoptie Plan

Promotiefilmpje om gezondheid-preventie te helpen stimuleren in lagelonenlanden.

Tini Schuurmans

Weer Clubgevoel

Hoe krijgen we in de Coronacrisis toch weer clubleden bij elkaar?

Mila Demmers

Bever in Loonse Waard waargenomen

Reportage over de terugkeer van de bever 

Eef Ebing,
Mila Demmers

Volleybal Brabant

Een promotiefilm voor Volleyval Brabant 

Trudy van der Flier

Aantrekkelijk Papaverveld

Een indruk van een bijzonder bloemenveld in Oost Tirol 

Hans van Hest

Beeldhouwen bij Chaja

Verdriet verwerken door samen te zijn en te creeeren 

Eef Ebing

Camilla Blue - Center of a Blackstar

Registratie van een optreden

Kees Timmer

OASE te gast bij Emily

Een bijzondere clubmiddag 

Mila Demmers

Uiterwaarden

Een uitnodiging om van de natuur te genieten 

Mila Demmers

In beweging bij Emily

Bewegingen tijdens een clubmiddag

 

 

 

NOVA Filmwedstrijd voor jongeren tot en met 23 jaar

Thema: Feestdagen in Coronatijd

De feestdagen van 2020 worden anders dan ooit tevoren. Geen vuurwerk, niet met de hele familie samenkomen, niet knuffelen. Hoe ga je elkaar onder die omstandigheden een goed nieuwjaar wensen?

Maak een leuke film van maximaal 7 minuten. Serieus, absurd, komisch, het mag allemaal.

Er zijn 2 categorieën. Voor elke categorie zijn prijzen beschikbaar. Hoe meer inzendingen, hoe meer prijzen.

Doe mee en win! Voor reglement en aanmelding: NOVA videowedstrijd voor Jongeren

Login voor leden