Film Magie van een eenvoudige lap door naar NFF

De film "De magie van een eenvoudige lap" van Hans van Hest en Jo Verbruggen heeft op het altBrabantse Film Manifestatie (BFM) een bronzen medaille en een nominatie gekregen voor het Nova Nationaal FIlm Festival. In de film kijken Agnes en Margriet terug op hun lange carrière als poppenspeelsters.

Uit het juryrapport:

Op een bevlogen manier vertellen Agnes en Margriet hoe ze lang geleden zijn begonnen met hun poppentheater voor peuters. Onbevangen vertellen ze te midden van hun attributen aan elkaar en aan de kijker hun carrièreverloop. Hun verhaal wordt ondersteund door een variëteit van flash backs, spelmomenten uit het verleden, het maken van poppen, de vele ervaringen van collega’s. etc. waardoor de film veel afwisseling toont. 

Een duidelijk, informatief sterk filmisch verhaal waarin Agnes en Margriet de kijker voortdurend weten te prikkelen en te boeien met wat hen boeit. Hun overtuigingskracht komt over bij de kijker, hoe mooi hun uit de hand gelopen hobby van “poppenspeelster” wel niet is. Het einde van de Poppenspeelsters, daar willen ze zelf nog niet aan denken.

Het NOVA Nationaal Film Festival vindt plaats op 10 en 11 november in Lelystad.

Kijk voor het volledig juryrapport van deze en alle andere films van de BFM op de website van NB'80.

Login voor leden