Film Van Annaziekenhuis tot Bernhoven

(Bron: Brabants Dagblad - 19 december 2012 en 15 januari 2013)

alt

De Osse filmclub Oase heeft een film gemaakt over het museum van ziekenhuis Bernhoven in Oss. Aan de hand van historische voorwerpen uit de geschiedenis van het St. Anna Ziekenhuis doorloopt de kijker een korte les door de geschiedenis van de Osse locatie van ziekenhuis Bernhoven. De film is 18 december aangeboden aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Initiatiefnemer is Theo Hooymans. Theo Hooymans uit Oss heeft al veertig jaar als hobby filmmaken. "Precies honderd jaar zit er tussen de opening van het oude Annaziekenhuis in Oss en de oplevering van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden. Dat vond ik wel bijzonder toen ik dat ontdekte." Met de verhuizing van ziekenhuis Bernhoven naar Uden, verdwijnt ook het museum van het ziekenhuis en daarmee een stuk geschiedenis uit Oss. Hooymans besloot samen met clubleden Jo Verbruggen en Hans van Hest een deel van die geschiedenis voor het nageslacht vast te leggen. George van de Velden(oud- gynaecoloog) vertelt het geschiedenisverhaal.

De film is ook te koop voor geïnteresseerden buiten ziekenhuis Bernhoven. De film kost 7 euro. Wie geïnteresseerd is in een kopie, kan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor het volledige artikel in het Brabants Dagblad van 16 januari 2013.

Login voor leden