Film van Theo Hooymans genomineerd voor NOVA Filmfestival

De film "De Dorpsdokter van Toen" van Theo Hooymans is genomineerd voor deelname aan het NOVA Filmfestival op 25 Okt 2014 in Purmerend. Theo behaalde 78 punten met de film.

Klik op Lees meer ... voor het juryrapport.

Het Juryrapport:

"De film laat zien hoe de dokter in het verleden te werk moest gaan. We lopen daarbij mee met de gids van het museum die tevens arts is. Deze toont ons alle attributen en legt uit waarvoor dat diende. De film loopt zoals de gids het behandelt.  De aanwezigheid van het aandachtige publiek tijdens de rondgang versterkt de betrokkenheid.

We zien de geschiedenis van de geneeskunde langskomen zoals deze door de eeuwen heen is geweest. Ook zie je welke vooruitgang er door de tijden heen is verkregen. Het is een informatieve film die goed is onderverdeeld in hoofdstukken. Op den duur zie je wel weer veel van hetzelfde en is de film net iets te lang om de aandacht vast te houden.

Het is allemaal goed in beeld gebracht.  Het illustreren van de vroegere hulpmiddelen zijn mede dankzij de vele close-ups goed te volgen. Mooi is het lichaamboekje opgenomen met het omdraaien van de papieren organen. Het gebruikte fotomateriaal is daarbij goed ingepast.

Ook de geluidsband is goed verzorgd. De spreker is duidelijk verstaanbaar."

Login voor leden